maandag, oktober 24, 2005

Gentle & Sweet on the Rocks

Yeah! De officiele uitnodiging:
--------------
Zondag 6 november is het tijd voor een Gentle & Sweet celebration als de bands Gentlemen & Sweet Assembler hun EP en full-lengt cd presenteren tijdens twee knallende optredens. Twee spiksplinter nieuwe albums van twee bands die klaar zijn voor een nieuw seizoen vol podiumdriften. Maak je dus op voor een sfeervolle zondag pakkende rock ‘n roll vol zoete contrasten en scherpe rondingen.

Het Trans-Neerlandische Gentlemen maakt energieke en stijlvolle rock, voorzien van een schurende en rokerige bijsmaak. Ruw en eerlijk, melodieus en transparant; nummers die er om vragen gespeeld te worden. De band speelde eerder dit jaar in de Finale van de Battle of The Bands in de Melkweg: “deze band gaat er helemaal voor”.

Het zuidelijke Sweet Assembler zoekt de grenzen op van pop, rock en psychedelica en stapt er regelmatig overheen. Soms ingetogen, dan weer explosief; “Verstilde songs die hypnotiserend werken en je fantasie op hol doen slaan”. Met het vorige album oogste de band al veel lof: het belandde in de Ondergronds Top 20 van 2004 van OOR, dat schreef: “Is hier sprake van een sensatie? Ja.”