woensdag, juni 29, 2005

Gentlemen, off we go!

Italië. Berlijn. Kroatië. Frankrijk. Gentlemen verovert de komende vier weken Europa. Helaas niet met instrumenten en songs - dat komt allemaal nog - maar gewoon om er uit te zijn. Weg van alles, dus ook van dit weblog.

Of we nog terugkomen? Zeker weten. Er staat namelijk veel moois te wachten: mixen, een knallend release feestje en met nieuwe songs zoveel mogelijk rokerige en zweterige kroegen bespelen. Dus maak je klaar voor een nieuw GENTLEMEN seizoen en dan zien we elkaar hopelijk snel. Yeah! Maar eerst... vakantie.

Geniet ervan en tot over een paar weken!

zondag, juni 26, 2005

Groot Hart

Ergens in de velden van de omgeving Nijkerk vond gister een sprookje plaats: de Gentle Wedding van Marcel en Angelique. Hoe mooi kan een trouwfeest zijn? Wat een locatie, wat een mensen, wat een sfeer en wat een muziek.

Want als één van de Gentlemen trouwt dan moet dat dat natuurlijk gevierd worden met muziek. Heel veel muziek! Even voor achten brak ook nog eens het zonnetje door en speelde GENTLEMEN niet met maar voor hun drummer. Akoestisch. Van de bijna afgemixte EP speelden we Just Right en Springtime. En daarna een bijzondere versie van Groot Hart, want dat hebben ze allebei zeker.










En ook al loop je de hele dag in rokkostuum, als er een drumstel staat moet er natuurlijk ook gedrumd worden. Wat een waanzinnig feest was dit!

woensdag, juni 22, 2005

Gentle Wedding

Zoveel te doen... zo weinig tijd...

Buiten is het eindelijk warm en de Gentlemen vertrekken bijna richting nog zonnigere oorden. Noem het stilte voor de storm, want als we terug zijn is er veel te doen voor de vier heren in ROCK-kostuum.

Half augustus zitten we met gebruinde koppen in de studio voor de eindmix. En slaan we korte metten met het hoesje, de bandfoto, een of twee nieuwe website(s) en uiteraard een Gentle Release Feestje, want dat hebben deze opnames nu al verdiend! Daar dus allemaal snel meer over.

Maar... dit weekend heeft Marcel een primeur: een heuse Gentle Wedding. Zin in!!!

zondag, juni 12, 2005

Hoe klinkt een peuk?

In de studio kom je zomaar op bijzondere ideeën. Zo hebben we vandaag het smakelijk roken van een sigaret op band gezet. Dat walmpje sfeer gaan we gebruiken tijdens het intro van Springtime. En het klinkt geweldig. Goed gerookt, Tom!



Zelfs in een doorrookt opnamehokje blijk je goed te kunnen zingen. Zo goed zelfs dat we gister alle zangpartijen van het puntje op de i hebben voorzien. Er was zelfs nog even tijd ‘to boogie’ en daarmee de EP van een hilarisch stukje muziek te voorzien. De basis staat erop. En wie gisteravond het geluk had om in café De Cantine in Amsterdam te zitten, heeft de ruwe, ongemixte versie van Dizzy voorbij horen komen (en drie Gents met een enorme smile aan tafel zien zitten).



En Marcel? Die had de (vrijgezelle) dag van zijn leven!

zaterdag, juni 11, 2005

Springtime

Tom staat Springtime in te zingen (een prima warm wake-up nummer), david zit te luisteren en Remko achter de knoppen. En ik? Ik probeer een fotootje vanuit de studio up te loaden naar hier, tot nu toe zonder succes. Morgen meer...

donderdag, juni 09, 2005

Stu Stu Stu Studio

Het was twee weekenden doorpezen, maar de basis staat erop... en hoe. De ruwe opnames klinken nu al helemaal te gek. Als je het wilt horen moet je nog even geduld hebben, want waarschijnlijk komt de EP pas in september / oktober uit.

Zaterdag duiken we weer de studio in voor de laatste zangpartijen. En daarna gaan we mixen...

Zie hier nog wat sfeerbeelden uit de studio!
Adios amigos.




Gentle Talk

Hey daar!

Gentlemen is online. Niet alleen op www.gentlemen-online.nl, maar ook voortaan vanaf hier.

Onstuimige afbeeldingen van Gentlemen op pad en podium, schimmige verhalen over optredens in verre uithoeken en al het andere dat we graag met je delen!

Nu zijn we druk bezig met onze nieuwe EP... in de volgende post meer daarover!

Gentlemen!